Angolul gyerekeknek

It’s Valentines Day!

Lehet szeretni vagy utálni, de egyre nagyobb teret hódít nálunk is az amerikai Valentin azaz Bálint nap megünneplése.

Sokan úgy tudják ez csak a szerelmesek ünnepe, pedig ez nem így van. Ezen a napon a szeretteinket lepjük meg apró figyelmességekkel.

Egy szabályt azonban kötelező betartani: az üdvözlőlapot vagy ajándékkártyát nem írhatjuk alá a saját nevünkkel. Az aláírás csakis „Your Valentine” lehet. Ezzel csempészünk egy kis játékosságot az ajándékozásba; a címzettnek ki kell találnia, hogy kitől kapta a meglepetést.

Természetesen nincs ünnep zene és játék nélkül! Erre az alkalomra is hoztam néhány könnyen megtanulható dalt és játékot.

Valentin napi dalok

1 – Barney: I love you

Barney „I love you” dala nagyon népszerű, a feliratozott video alapján biztosan Ti is hamar megtanuljátok!

2 – Skidamarink

Másik nagy kedvencem a Skidamarink dal. Az ovisaimmal körbe táncoltunk a zenére és amikor elhangzott az „I love you” sor, mindenki megölelte az egyik barátját, majd tovább táncolt. Próbáljátok ki Ti is!

Skidamarink a dink a dink. Skidamarink a doo. I love you.
Skidamarink a dink a dink. Skidamarink a doo. I love you.
I love you in the morning. And in the afternoon. I love you in the evening.
And underneath the moon.
Skidamarink a dink a dink. Skidamarink a doo. I love you.
(Repeat)

3 – Peekaboo

A harmadik dal a legkisebbeknek szól. A jól ismert kukucskálós játék van kombinálva egy fülbemászó dallammal. Garantált a nevetés és móka!

Peekaboo.
Peekaboo.
Peekaboo.
I love you.

Valenti napi játékok

Valentin nap az érzések napja, így néhány új angol szóval is bővíthetjük gyerkőcünk szókincsét. Az emotion hearts kártyákkal először memorizáljuk az új szavakat, majd többféle játékot is játszatunk velük:

  • párkereső játék: „Can you find the happy hearts?” Can you find the matching pair of this card?” (itt felmutatunk egy emotion szívecskét)
  • memória játék – nehezíthetjük azzal, hogy csak akkor lehet felvenni a szíveket ha angolul is meg tudjuk nevezni a rajta látható érzelmet.
  • dráma játék: húzunk egy szívet és az arcunkkal utánozzuk a rajta látható érzelmet. A gyerkőcünknek pedig ki kell találnia, hogy érezzük magunkat: „How do I feel?” „You feel …….. .”

Az Idea-box oldal követői most ingyen megkapják a Be My Valentine digitális mini-csomagot amiben az emotion hearts lap is benne van.

Happy Valentines Day!

With love,

Your Valentine 🙂

tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb